ДОСТ си има нов ръководител. Лютви Местан вече не е председател

...
ДОСТ си има нов ръководител. Лютви Местан вече не е председател
Коментари Харесай

Нов председател на ДОСТ зае мястото на Лютви Местан

ДОСТ си има нов началник. 

Лютви Местан към този момент не е ръководител на ДОСТ. Това оповестиха от пресцентъра на партията след първата постоянна отчетно-изборна конференция, която се организира в Пловдив.

По предложение на Местан досегашният водач на младежката организация на ДОСТ Танер Алимолла поема управлението на партията.

„ През 2016 година ние създадохме партия ДОСТ в името на младежите. Дошло е време те да поемат кормилото на своята партия. Убеден съм, че решението да изберем Танер Алимолла за нов ръководител, е стратегически правилно, тъй като то ще отвори нови благоприятни условия за развиването на партията. Така също ще се основат предпоставки за надалеч по-активен и резултативен разговор с останалите демократични партии. Ние, по-възрастните учредители на партията, оставаме в подготвеност да предоставим своя опит, само че единствено в случай че това бъде поискано от новото управление. 24 часа сме разполагаем “, сподели Местан. 

Той означи, че новото управление и новият ръководител са свободни да дефинират стратегическата линия на партията в сходство с главните правила заложени в устава. „ Точно по тази причина се опълчвам на предлагането за споразумяване на някакъв статут за първия ръководител на партия ДОСТ, тъй като не пострадвам от маниакални комплекси за почитност. Освен това почетността е въпрос на вътрешно чувство на членовете и симпатизантите, което или го има или го няма, и не се нуждае от фиктивен статут “, посочи досегашния водач.

На конференцията бяха определени още нов 25-членен състав на Националния съвет, както и 7 членове на Изпълнителния съвет, измежду които четирима зам.-председатели.

От партията показват, че до месец измененията в устава и решението за избор на ново управление ще бъдат импортирани в Софийски градски съд за регистриране.

Припомняме, че към името на досегашния водач на ДОСТ имаше мощен медиен интерес, откакто той стана участник в злополука на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ през 2019 година В нея почина 6-месечно бебе, а против Лютви Местан стартира дело. То към момента не е завършило.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР